Mida ma Saksamaalt kaasa tõin

Kui varasemalt oleme Saksamaal käinud mittemidagitegemas (ausalt, varem ei teinud me seal midagi), siis nüüd käisime väga palju ringi. Ema oli kõva eeltööd oma õega teinud, et lõpuks midagi ka näha saaks. Tädil oli kahju, et suured soodukad maha magasime. Peab ütlema, et vahet pole, nagunii olid enamus asju odavamad (ma ei räägi siin väljas söömisest) kui Eestis, alustades maiustustest ja lõpetades kingadega.

Rääkides kingadest, pean häbiga tunnistama, et ostsin 8 (jah, kaheksa) paari jalanõusid. Kahed sandaalid, kahed plätud (tegelikult ostis need minu tädi), ühed kevad/sügis saapad, ühed viisakad kontsaga kingad, ühed pidulikumad lahtised kingad ja tennised. Natuke piinlik oli, aga õnneks ei võtnud jalanõud kohvris palju ruumi. Tädi ütles emale (kes ka mitmeid paare kingi ostis): “Riideid saad sa Eestist küll, aga kingad olgu Saksamaalt”. Suured lemmikud on sandaalid ja plätud (Birkenstocki stiilis), mida ma kannaksin kogu aeg. 

Riideid seekord eriti ei muretsenud, ainult paar pluusi, ühed türklaste siidipüksid ja Mango kleit. Seda kleiti ma juba passisin Eestis, aga Saksamaal sai villand kemplemisest ja ostsin ära (hind oli soodsam kui Eestis).

Tädi kinkis mulle sünnipäevaks ehtelaeka Scouti poest. Ma olin tükk aega endale midagi sellist tahtnud. See on imeline – kvaliteetne ja ilus ja mahutab kõik mu ilusamad ehted ära. Hind oli naeruväärselt odav (20 eur, Eestis olen poole väiksemaid 30 euri eest näinud). 

Ikeast ostsin töö jaoks kaks puidust.. värki… õige termin oleks äkki sahtliboksi? Nagu öeldud, töö jaoks.

Tschibost sain pliiatsitopsi. 

Igalt poolt mujalt ostsime kommi ja alkoholi.

Võrdõiguslikkuse printsiibiga jätkates: Mikk sai plätud (vastu tahtmist), pluusi (vastu tahtmist), viski (vastu tahtmist), ingliga võtmehoidja (vastu tahtmist), õlleklaasi (hea meelega) ja kommi (ma arvan, et see polnud vastu tahtmist). 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga